tiistai 21. tammikuuta 2014

Bistro Omat




Hei! Olen siis päässyt ensimmäistä kertaa elämäni aikana työssäoppimaan kunnolla oikeaan a la carte ravintolaan nimeltä Bistro Omat. Ensimmäisinä päivinä sain esivalmistella paljon erilaisia ruokia lounaalle ja tiskata tietenkin. Nyt (21.1.2014) sain esivalmistella ruoka-aineet lounaalle ja aina tilauksen tullen sain tehdä salaattilautasannoksen tai jälkiruoka-annoksen :) se oli upeaa, tästä päivästä jäi hyvä fiilis, odotan innolla että pääsen taas uudestaan sinne! 
Tänään opin myös keittämään uppomunia, joita en ole ikinä ennen tehnyt! Ne olivat yllättävän helppoja, mutta vaativat keskittymistä. Itse unohdin pariin kertaan käynnistää ajastimen joten ne uppomunat keittyivät liian kauan.
Aamulla oli myös pari pientä sähkökatkosta, mutta ne olivat lyhyitä ja eivät onneksi haitanneet meidön työtä. Ehdin napata juuri yhden kuvan keittiöstä kun valot olivat pimeinä.
Toissaviikolla taas sain nähdä miten sipsit valmistetaan itse. Simppelisti, leikataan tai vaikka höylätään läpikuultavia siivuja perunasta jotka keitetään öljyssä ja lopuksi kuivataan. Suola pitää tietenkin myös lisätä!


Olen myös ottanut koulussa tekemistä ruoista muutaman kuvan:) Teimme voileipäkakkuja ja salaatteja. Ne onnistuivat yllärtävän hyvin:)! Koristelin voileipäkakun ruusulla jonka opin veikkauksen työssäoppimis jaksolta, voitte lukea siitä lisää osoitteesta www.vakiomesta.blogspot.fi

1 kommentti:

  1. Olet päässyt huippupaikkaan oppiin ja hienoa lukea, että olet innoissasi. Mahtavaa myös lukea kuinka hyödynnät aiemmin oppimaasi ja saat tehdä annoksia ja uusia juttuja.

    VastaaPoista